Feelgood Highlights Οκτωβρίου μέσα από την οθόνη των Viasat Nature HD, Viasat History HD και Viasat Explore HD: Κορυφαίες στιγμές...

Feelgood Highlights Οκτωβρίου μέσα από την οθόνη των Viasat Nature HD, Viasat History HD και Viasat Explore HD: Κορυφαίες στιγμές...
Μέσω των συνδρομητικών πλατφορμών διανομής “COSMOTE TV (SAT + ΟΤΤ) και NOVA (SAT + EON TV) σε High Definition”! Παράλληλα οι πλατφόρμες διαθέτουν και On demand πρόσβαση μέσω της VoD πλατφόρμας "Viasat Channels" σε "COSMOTE TV Streaming" και VoD ανά κανάλι σε "EON" και των Multiscreen εφαρμογών τους...
Nicolas A.

...
Feelgood Highlights Οκτωβρίου μέσα από την οθόνη των Viasat Nature HD, Viasat History HD και Viasat Explore HD: Κορυφαίες στιγμές...

...
Feelgood Highlights Οκτωβρίου μέσα από την οθόνη του Viasat Nature HD: Κορυφαίες στιγμές...
Τα μυστικά των μαγεμένων δασών, μέσα από την οθόνη του Viasat Nature HD
Πρεμιέρα Τρίτη 8 Οκτωβρίου στις 21:00
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ φυσικός κόσμος/ αποστολές
Πρωτότυπος τίτλος: Secrets of the Enchanted Forests, Έτος: 2023

Η σειρά επισκέπτεται κάποια από τα πλουσιότερα και πιο ποικιλόμορφα περιβάλλοντα του πλανήτη και εξερευνά αυτά τα μαγικά βασίλεια μέσα από τις ιστορίες των ζώων που τα θεωρούν σπίτι τους. Κάθε επεισόδιο διερευνά τον μοναδικό χαρακτήρα των διαφορετικών δασικών κόσμων μας, από τα ποικιλόμορφα οικοσυστήματα των τροπικών δασών μέχρι τις γυμνές σχεδόν κορυφές των βουνών, και από τα φυσικά τοπία κατά τις εναλλαγές των εποχών μέχρι τα ανελέητα παγωμένα δάση του βορρά. Ακολουθήστε μας για να ανακαλύψουμε τα μυστικά των δασών που συνδέουν και φροντίζουν τη ζωή αμέτρητων ειδών που διαβιούν σε αυτά.

Πεδία άγριων μαχών
Πρεμιέρα Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 22:00
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ φυσικός κόσμος/ αποστολές
Πρωτότυπος τίτλος: Wild Battleground, Έτος: 2023

Το ζωικό βασίλειο είναι ένας εμπόλεμος κόσμος - αρπακτικά κυνηγούν τα θύματά τους, ανταγωνιστές προσπαθούν να επικρατήσουν εκεί όπου μπορούν να βρουν τους απαραίτητους πόρους διαβίωσης, και μάχες ξεσπούν σε ποτάμια, υφάλους και οροσειρές, ενώ μαίνονται πόλεμοι γύρω από νερόλακκους ή για το δικαίωμα του ζευγαρώματος. Κάθε επεισόδιο τής σειράς επικεντρώνεται σε ένα πεδίο μάχης: ψύχος, ζέστη, νερό και δάση. Σας παρουσιάζουμε πώς διαφορετικά ζώα χρησιμοποιούν τα εδάφη προς όφελός τους και πώς αξιοποιούν τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους για να κατατροπώσουν αντιπάλους σε κάθε περιοχή. Τα ζώα έχουν αναπτύξει τις ικανότητές τους στο πέρασμα του χρόνου κι έχουν γίνει μετρ της επικοινωνίας, του καμουφλάζ, της διπλωματίας και της μάχης καθώς αυτά είναι οι πρώτοι πολεμιστές.

Αφιέρωμα: Κάθε Παρασκευή είναι αφιερωμένη στα αρπακτικά
Κάθε Παρασκευή από 4 Οκτωβρίου στις 21:00

Τα ταχύτερα, τρομακτικότερα, φονικότερα - με τις δύο νέες συναρπαστικές πρεμιέρες, «Μονομάχοι» και «Πεδία άγριων μαχών», μελετούμε τα εντυπωσιακότερα αρπακτικά του πλανήτη, τις δοκιμασίες και τις ταλαιπωρίες που αντιμετωπίζουν οι ύαινες και τα φίδια, οι λύκοι και οι ιαγουάροι, και πολλοί ακόμα κυνηγοί... Πώς επιβιώνουν, επιτίθενται και σκοτώνουν; Μερικές από τις ικανότητες και τα όπλα που διαθέτουν αυτά τα ζώα είναι επαναστατικά και συχνά απρόσμενα. Στη σειρά αυτή του Viasat Nature θα ανακαλύψουμε τα υπέρτατα κόλπα των κυνηγών.

Μονομάχοι μέσα από την οθόνη του Viasat Nature HD: Κορυφαίες στιγμές...
Πρεμιέρα Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 21:00
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ φυσικός κόσμος/ αποστολές
Πρωτότυπος τίτλος: Gladiators, Έτος: 2023

Υπάρχουν ζώα σε όλον τον κόσμο που γεννιούνται για να πολεμούν και το πεπρωμένο τους είναι να αντιμετωπίζουν τους εχθρούς τους. Διαθέτοντας όπλα, πονηριά και τακτική, αυτοί οι μονομάχοι είναι γεννημένοι να πολεμούν. Κάποιοι μάχονται για εδαφικό έλεγχο, άλλοι για την πρόσβασή τους σε τροφή ή για την εξεύρεση συντρόφου, όλοι τους όμως μάχονται για το υπέρτατο έπαθλο: την επιβίωση. Η σειρά αποκαλύπτει τα δραματικά μυστικά και τις ιδιοφυείς τεχνικές των ζώων σε τέσσερις εμβληματικές γεωγραφικές περιοχές. Κάθε περιοχή αποτελεί το συγκλονιστικό σκηνικό και την αρένα όπου οι μονομάχοι θα δώσουν τον αγώνα τους. Οι μάχες διαμορφώνουν τη μοίρα των πρωταγωνιστών μας - νικητές ή ηττημένοι, μόνο οι πρωταθλητές θα επικρατήσουν...

Feelgood Highlights Οκτωβρίου μέσα από την οθόνη του Viasat History HD: Κορυφαίες στιγμές...

Αφιέρωμα: Μυστικά της Αιγύπτου μέσα από την οθόνη του Viasat History HD
Δευτέρα με Παρασκευή από τις 7 Οκτωβρίου στις 21:00

Περιδιαβαίνουμε το πλούσιο τοπίο της Αιγύπτου εκεί όπου τα θαύματα της αρχαιότητας συναντούν τις σύγχρονες ανακαλύψεις. Μια νέα σειρά έξι επεισοδίων μελετά τη ζωή του Ραμσή Β΄, του φαραώ που άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία της χώρας, τα μυστικά των πανύψηλων αγαλμάτων που δεσπόζουν στο Αμπού Σίμπελ, την εξουσία που άσκησαν οι βασίλισσες της Αιγύπτου, την αρχιτεκτονική ιδιοφυΐα του Ιμούθη, ενώ αποκωδικοποιούμε ιερογλυφικά και αποκαλύπτουμε τα μυστήρια της πυραμίδας της Γκίζας. Αυτή η σειρά των εντυπωσιακών ντοκιμαντέρ ζωντανεύει τη διαχρονική παράδοση της Αιγύπτου και μελετά τα ορόσημα που διαμόρφωσαν τον πολιτισμό και τις καινοτόμες ανακαλύψεις που συνεχίζουν μέχρι σήμερα να μαγεύουν τον άνθρωπο.

Η άνοδος των δικτατόρων μέσα από την οθόνη του Viasat History HD
Πρεμιέρα Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στις 22:00
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ιστορία/ πόλεμος/ βιογραφία/ πολιτική & εξουσία
Πρωτότυπος τίτλος: The Rise of the Dictators, Έτος: 2024

Αυτή είναι η ιστορία του Φύρερ Άντολφ Χίτλερ, του Μπενίτο Μουσολίνι (γνωστού και ως «Ντούτσε»), και του Βησσαριόνοβιτς Ιωσήφ Στάλιν. Πώς απέκτησαν αυτοί οι άντρες απόλυτη εξουσία, πώς τη χρησιμοποίησαν, τι διακήρυσσαν, τι έκαναν; Εξιστορώντας την πορεία που διέγραψαν μελετούμε με ποιον τρόπο επηρέασαν τους μετέπειτα δικτάτορες. Μέσα από έξι θεματικά επεισόδια, η σειρά διερευνά την ανάρρηση των δικτατόρων στην εξουσία. Θα δούμε πώς αναπτύχθηκε η προσωπολατρία για να εξασφαλιστεί η υποστήριξη του καθεστώτος από τον λαό, τα χρήματα που απαιτήθηκαν για την υποστήριξή του, την καταπίεση που ασκήθηκε για να διατηρηθεί ο απόλυτος έλεγχος, την επιθυμία να ξεπεράσουν τα σύνορα των χωρών τους, και εξετάζουμε τι συμβαίνει όταν μια δικτατορία φτάνει στο τέλος της. Οι δικτάτορες δεν δημιουργούνται εκτός της κοινωνίας - από πολλές απόψεις, αντανακλούν την ίδια την κοινωνία που επιτρέπει τη δημιουργία τους. Η σειρά παρουσιάζει την ευθραυστότητα της δημοκρατίας και την τρομακτική αντοχή του απολυταρχισμού.

Feelgood Highlights Οκτωβρίου μέσα από την οθόνη του Viasat Explore HD: Κορυφαίες στιγμές...

Τιτάνες της ξυλείας μέσα από την οθόνη του Viasat Explore HD
Πρεμιέρα κάθε βράδυ από Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 22:55
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ριάλιτι/ επιχειρήσεις/ περιβάλλον
Πρωτότυπος τίτλος: Timber Titans, Έτος: 2023

Από τα εύκρατα παράκτια βουνά της νήσου Βανκούβερ μέχρι την Τάφρο των Βραχωδών Ορέων, η σειρά μελετά ένα από τα παλαιότερα επαγγέλματα στη Βρετανική Κολούμπια. Ακολουθεί τέσσερις εταιρείες δασικής εκμετάλλευσης τα συνεργεία των οποίων αντιμετωπίζουν δύσκολες καιρικές συνθήκες σε δύσβατα εδάφη για να μπορέσουν να συλλέξουν έναν από τους σημαντικότερους φυσικούς πόρους του Καναδά με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Κάθε εταιρεία εφαρμόζει διαφορετική τεχνική υλοτόμησης. Όλες έχουν έναν κοινό στόχο, καθεμιά όμως πρέπει να ξεπεράσει τα δικά της εμπόδια. Με πρωταγωνιστές αυθεντικούς χαρακτήρες που έχουν να αφηγηθούν τη δική τους ιδιαίτερη ιστορία, η σειρά αποδεικνύει ότι η υλοτόμηση είναι μια ομαδική συνεργασία. Είναι ένας δύσκολος τρόπος ζωής, ωστόσο κάθε υλοτόμος θα σας διαβεβαιώσει ότι δεν θα ήθελε να ζει πουθενά αλλού παρά μόνο εκεί.

Αεροπλάνα που έγιναν viral μέσα από την οθόνη του Viasat Explore HD
Πρεμιέρα Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 22:00
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ριάλιτι/ επιστήμες/ ταξίδια
Πρωτότυπος τίτλος: Planes Gone Viral, Έτος: 2018

Περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν στους αιθέρες καθημερινά. Με τα έξυπνα κινητά μας και ως επιβάτες σε αεροπορικές διαδρομές, καταγράφουμε τις πιο δραματικές στιγμές των διαδρομών αυτών, είτε πετάμε στα 30.000 πόδια είτε βρισκόμαστε στο έδαφος. Τα συγκλονιστικότερα βίντεο κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, τα βλέπουν εκατομμύρια χρήστες και διαδίδονται αστραπιαία σε όλο τον κόσμο. Η σειρά εξετάζει τους λόγους και τις συνθήκες των δραματικότερων και συγκινητικότερων συμβάντων που λαμβάνουν χώρα στα αεροσκάφη και αποκαλύπτει τις μηχανικές και τεχνολογικές μεθόδους που επιστρατεύονται για την ασφάλειά μας στους αιθέρες. Από τις πραγματικά μεγαλειώδεις έως τις ειλικρινά αστείες στιγμές, αποκαλύπτουμε τι πραγματικά συμβαίνει, αναλύουμε την επιστήμη που διέπει τα αεροπορικά ταξίδια και σας παρουσιάζουμε viral βίντεο έτσι όπως δεν τα έχετε ξαναδεί ποτέ, βίντεο που ίσως και να μην πιστέψετε.

Ζωντανοί: αεροπορικό δυστύχημα στις Άνδεις μέσα από την οθόνη του Viasat Explore HD
Πρεμιέρα Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 23:00
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ριάλιτι/ ιστορία/ ενήλικες
Πρωτότυπος τίτλος: Alive: The Andes Plane Disaster, Έτος: 2023

Όταν το αεροπλάνο μιας ομάδας ράγκμπι από την Ουρουγουάη έπεσε στις Άνδεις τον Οκτώβριο του 1972, οι επιβάτες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη του κόσμου χωρίς σχεδόν καμία ελπίδα διάσωσης. Εκεί ήρθαν αντιμέτωποι με μια απίστευτη δοκιμασία -να φάνε ή να πεθάνουν από ασιτία- ενώ ταυτόχρονα έπρεπε να αντιμετωπίσουν την υποθερμία και τις χιονοστιβάδες για περισσότερο από δύο μήνες μέχρι που τελικά βρήκαν τη δύναμη να επιχειρήσουν να καλύψουν μια ασύλληπτη διαδρομή διασχίζοντας μια επικίνδυνη και αφιλόξενη οροσειρά. Μέσα από τις παραστατικές, ζωντανές περιγραφές των επιζώντων, το ντοκιμαντέρ αφηγείται την υπέρτατη ιστορία ηρωισμού που έμεινε γνωστή ως «το θαύμα των Άνδεων» και ενέπνευσε, αλλά και ταυτόχρονα σόκαρε, τον κόσμο.