Υλοποίηση Zenterio OS για τη νέα εμπειρία τηλεθέασης COSMOTE TV…

Η COSMOTE TV παρέχει την εμπειρία έξυπνου απομακρυσμένου ελέγχου καναλιών στους υβριδικούς της δέκτες με υλοποίηση Zenterio OS… 
Το Zenterio OS επιτρέπει στους χειριστές να παρέχουν προηγμένες λειτουργίες, όπως ο απομακρυσμένος έλεγχος Live και VOD περιεχομένου σε αποκωδικοποιητές συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω κινητών συσκευών iOS και Android. 
 Tο Zenterio είναι ο κορυφαίος πάροχος λύσεων λογισμικού τηλεόρασης και πολυμέσων για πελάτες συνδρομητικής τηλεόρασης, ενώ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο Όμιλος ΟΤΕ, ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιών στην ελληνική αγορά, χρησιμοποιεί το Zenterio OS στις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης COSMOTE TV και το νέο set-top box (STB) «EUROBOX KAON-NS2000». Διαθέτοντας μια εξαιρετικά ευέλικτη και κλιμακούμενη ανεξάρτητη αρχιτεκτονική λειτουργικού συστήματος, το Zenterio OS επιτρέπει στην COSMOTE TV να υποστηρίζει εκτός από το ζωντανό περιεχόμενο και το περιεχόμενο κατόπιν παραγγελίας μέσω διαδικτύου…
Με το σύστημα EUROBOX, που υποστηρίζεται από το Zenterio OS, οι συνδρομητές της COSMOTE TV έχουν περισσότερες επιλογές σχετικά με τον τρόπο ελέγχου της τηλεόρασης μέσα από μια νέα εφαρμογή «COSMOTE TV Smart Remote», παράλληλα με την πρόσβαση σε πρόσθετες πηγές περιεχομένου, οι οποίες βελτιώνουν την εμπειρία τηλεθέασης.
Η υλοποίηση του Zenterio OS στα νέα STB EUROBOX της COSMOTE TV μπορεί να αυξήσει την ικανοποίηση των συνδρομητών και να προωθήσει νέα έσοδα. Διαχωρίζοντας το λογισμικό από το υλικό, το Zenterio OS μειώνει τον χρόνο ολοκλήρωσης και επιτρέπει τη συμβατότητα με τις συνδεδεμένες συσκευές . Εξαλείφει επίσης τη χρήση εξωτερικών μονάδων υλικού, επιτρέποντας γρήγορα στην COSMOTE TV να εισαγάγει τις προηγμένες υπηρεσίες στους πελάτες της. 
 Ένα νέο χαρακτηριστικό που προσφέρει η COSMOTE TV με το EUROBOX της είναι η δυνατότητα χρήσης μιας εφαρμογής Smart Remote . Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τα δορυφορικά κανάλια COSMOTE STB από συσκευές iOS και Android μέσω ενός σύγχρονου προσαρμοσμένου περιβάλλοντος χρήστη. Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από έναν τοπικό συνεργάτη στην Ελλάδα και την διεπαφή στα API STB που αναπτύχθηκαν από την Zenterio για την απομακρυσμένη λειτουργικότητα. Με την εφαρμογή οι θεατές μπορούν να περιηγηθούν στον ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος και στα μενού της τηλεόρασης, χωρίς να χρειάζεται να σταματήσουν να παρακολουθούν το πρόγραμμα στην οθόνη της τηλεόρασης. Επιπλέον, οι θεατές μπορούν να αλλάξουν το κανάλι, να ξεκινήσουν εκδηλώσεις Replay TV και να νοικιάσουν περιεχόμενο VOD για να παίξουν απευθείας στην τηλεόραση τους.


Στο πλαίσιο της αναβάθμισης με το Zenterio OS, η COSMOTE TV βελτίωσε επίσης τις VOD υπηρεσίες που διαθέτει στους συνδρομητές της. Επιπλέον, το νέο STB υλοποιεί τη χρήση εξωτερικού USB Wi-Fi (χωρίς να χρειάζεστε ένα καλώδιο Ethernet) και έτσι έχεται σύνδεση στο ίντερνετ και πρόσβαση στις υβριδικές υπηρεσίες της πλατφόρμας. Επιπλέον, το νέο STB είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένο δέκτη DVB-T2 που επιτρέπει στους τηλεθεατές να προσθέσουν προγράμματα επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης στη λίστα καναλιών χωρίς την ανάγκη εξωτερικού προσαρμογέα


 "Γνωρίζουμε ότι οι σημερινοί τηλεθεατές αναζητούν περιεχόμενο κατ 'απαίτηση, που παραδίδεται μέσω διαδικτύου, μαζί με τη γραμμική τηλεόραση", δήλωσε ο Jörgen Nilsson, Διευθύνων Σύμβουλος της Zenterio. "Η COSMOTE TV παραμένει μπροστά από αυτή την τάση με την ανάπτυξη του νέου EUROBOX και την υλοποίηση του Zenterio OS. Το έργο αυτό είναι μια μεγάλη επίδειξη της ικανότητάς μας να υποστηρίζουμε πολύπλοκες υλοποιήσεις STB, προσφέροντας στους τηλεθεατές της COSMOTE TV προηγμένες λειτουργίες, όπως η αναζήτηση και η αναπαραγωγή περιεχομένου μέσα από έξυπνες λειτουργίες απομακρυσμένου ελέγχου σε συσκευές iOS και Android". 
 Επισκεφθείτε το Zenterio στο IBC2018, το Balcony Suite 23 και το περίπτερο 5.C53.