NENT Group και Telenor Group προχωρούν στη συγχώνευση των Canal Digital και Viasat Consumer...

To NENT Group μειώνει προσωρινά τις τιμές των αθλητικών πακέτων Viaplay στη σκανδιναβική αγορά λόγω της ακύρωσης αθλητικών γεγονότων...
Η Nordic Entertainment Group, η κορυφαία εταιρία συνεχούς ροής της σκανδιναβικής αγοράς, προχωρά σε προσωρινή μείωση τιμών των αθλητικών πακέτων στην υπηρεσία streaming Viaplay σε όλες τις αγορές μετά την αναβολή διαφόρων σκανδιναβικών και διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων λόγω της παγκόσμιας εξάπλωσης του Coronavirus. Οι μειωμένες τιμές θα ισχύουν για τους υπάρχοντες πελάτες και θα είναι άμεσα εκτελεστές. Παράλληλα προχωρά το πλάνο για την συγχώνευση των πλατφορμών Viasat Consumer (NENT Group) και Canal Digital (Telenor Group) που θα επιφέρει τη λειτουργία ως μια κοινή πλατφόρμα στη Σκανδιναβική αγορά, "αλλά και τη σταδιακή μετάβαση όλων των πελατών της Viasat από τη δορυφορική τροχιακή θέση “Astra 4.8E” (SES), στην τροχιακή θέση “Thor 0.8W” (ιδιοκτησία του Telenor Group)"!
Nicolas A.
...
NENT Group και Telenor Group προχωρούν στη συγχώνευση των Viasat Consumer και Canal Digital
Επίσης μέσα στο Α` εξάμηνο του 2020 υπάρχει και το προβλεπόμενο πλάνο πραγματοποίησης της συμφωνίας μεταξύ του NENT Group και του Telenor Group για να συνδυαστούν δυναμικά οι δυο δορυφορικές πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης στη Σκανδιναβική αγορά “Canal Digital και Viasat”, ως μια κοινή πλατφόρμα με τη σταδιακή μετάβαση όλων των πελατών της Viasat από τη δορυφορική τροχιακή θέση “Astra 4.8E” (SES), στην τροχιακή θέση “Thor 0.8W” (ιδιοκτησία του Telenor Group)! Η νέα κοινοπραξία θα αποτελέσει σημαντικό συνεργάτη διανομής τόσο για τα κανάλια Viasat, όσο και για το Viaplay. Και θα δημιουργήσει έναν σκανδιναβικό παίκτη με συνδυασμένες καθαρές πωλήσεις περίπου 7 δισεκατομμυρίων ΝΟΚ "και περίπου 1,25 εκατομμύρια συνδρομητές (Q2 2019)". Ο συνδυασμός αναμένεται να αποδώσει μέγιστες ετήσιες συνέργειες κόστους περίπου 600 εκατ. ΝΟΚ, με πλήρη ισχύ από το 2022. Η ολοκλήρωση και οι λοιπές σχετικές δαπάνες αναμένεται να ανέλθουν σε περίπου 830 εκατ. ΝΟΚ. Η εταιρεία θα έχει την έδρα της στο Όσλο και στη Στοκχόλμη και θα έχει επίσης σημαντική παρουσία στην Κοπεγχάγη. Η κοινοπραξία θα λειτουργεί σε ίσους όρους με τις μητρικούς ομίλους της. Η σκανδιναβική καταναλωτική προσφορά θα επικεντρωθεί στις υπηρεσίες δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης (DTH) και ροής, καθώς και στην IPTV σε δίκτυα οπτικής ίνας και θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις κορυφαίες υπηρεσίες τηλεοπτικής διανομής στην αγορά.

To NENT Group μειώνει προσωρινά τις τιμές των αθλητικών πακέτων Viaplay λόγω αλλαγών στο χρονοδιάγραμμα των αθλητικών γεγονότων...
Η τιμή για τα πακέτα Viaplay direct to consumer, συμπεριλαμβανομένου του Sports, θα μειωθεί στην ίδια τιμή με το πακέτο Viaplay TV και Movies - έτσι σε 109 SEK το μήνα στη Σουηδία. έως 99 DKK μηνιαίως στη Δανία. σε NOK 119 μηνιαίως στη Νορβηγία. και σε 9,99 ευρώ μηνιαίως στη Φινλανδία. Οι τιμές θα ισχύουν για τους υπάρχοντες πελάτες και θα είναι άμεσα εκτελεστές . Ο όμιλος NENT είχε 1.568 εκατομμύρια πελάτες Viaplay στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019, εκ των οποίων οι σαφείς μειονότητες είναι πελάτες του αθλητισμού. Οι κύριες αθλητικές εκδηλώσεις ή διαγωνισμοί που έχουν αναβληθεί ή σταματήσει και στις οποίες ο Όμιλος NENT κατέχει τα δικαιώματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης περιλαμβάνουν την Premier League, UEFA Champions League, Superliga, NHL και τη Bundesliga.. Το Αυστραλιανό Grand Prix της Formula 1 του Σαββατοκύριακου ακυρώθηκε επίσης. Η μοναδική προσφορά των Viaplay για πρωτότυπες παραγωγές, διεθνείς ταινίες και σειρές και το περιεχόμενο των παιδικών υψηλής ποιότητας παραμένει αμετάβλητο.
Επί του παρόντος δεν αποφασίζεται για πόσο καιρό θα ισχύουν αυτά τα μειωμένα σημεία τιμών. Σε περίπτωση μακροπρόθεσμων αναβολών ή ακυρώσεων, ο Όμιλος NENT θα ζητήσει αποζημίωση από τους κατόχους δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεών του. Η εξάπλωση του Coronavirus επιδρά αρνητικά και στη διαφημιστική ζήτηση, η οποία αντιπροσώπευε το 26% των πωλήσεων του Ομίλου το 2019. Αυτές οι επιπτώσεις θα θέσουν σε κίνδυνο την προηγούμενη φιλοδοξία του NENT Group να επιτύχει κερδοφόρα ανάπτυξη για ολόκληρο το έτος 2020. Περαιτέρω ενημερώσεις θα παρέχονται στο τα κέρδη του Ομίλου το πρώτο τρίμηνο καλούν στις 23 Απριλίου, αν όχι πριν.
Ο Anders Jensen, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου NENT τόνισε: «Αντιμετωπίζουμε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση με εκτεταμένες αναβολές πολλών μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και γεγονότων. Καταλαβαίνουμε και σεβόμαστε τις αποφάσεις των διοργανωτών αθλητικών εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι επικεντρώνονται σωστά στη διασφάλιση της υγείας και την ευημερία των αθλητών και των οπαδών μας, είμαστε σε στενή επαφή με τους διοργανωτές για να συζητήσουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα προς τα εμπρός.Η πρώτη προτεραιότητά μας είναι πάντα να παραδίδουμε προϊόντα παγκόσμιας κλάσης στους πελάτες μας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να κάνουμε προσωρινά προσαρμογές στις τιμές των αθλητικών μας πακέτων.Εργαζόμαστε σκληρά για να προσθέσουμε βραχυπρόθεσμες εναλλακτικές λύσεις στον αθλητισμό και ακόμα περισσότερες από τις μεγάλες πρωτότυπες παραγωγές, σειρές, ταινίες και παιδικό περιεχόμενο που κάνουν τη Viaplay τη κορυφαία υπηρεσία streaming της Βόρειας περιοχής και το σπίτι των μεγάλων εμπειριών ψυχαγωγίας. Είμαστε επίσης αποφασισμένοι να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης των συνεπειών αυτής της παγκόσμιας κρίσης και να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο στην επιχειρηματική μας δραστηριότητα προς τα εμπρός."