HBO Max: Πλάνα επέκτασης στη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη έως το δεύτερο εξάμηνο του 2021...


Το HBO Max, το οποίο ξεκίνησε τον Μάιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα επεκταθεί στη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με τον επικεφαλής του HBO Max Global, Andy Forssell. Συζητώντας τα διεθνή σχέδια επέκτασης, ο Forssell σημείωσε ότι τα πλάνα επέκτασης θα είναι σε 190 χώρες: "Είναι απλώς θέμα πόσο γρήγορα μπορούμε να το κάνουμε αυτό"...

"Μέχρι το τέλος του έτους και οι δύο αυτές περιοχές θα είναι πολύ ενεργές", δήλωσε ο Φόρσελ. Μοιράστηκε ότι, το επόμενο έτος, το HBO θα αναβαθμίσει τις υπάρχουσες υπηρεσίες HBO απευθείας προς καταναλωτές στην Ευρώπη σε HBO Max, το οποίο ισοδυναμεί με το διπλασιασμό του περιεχομένου και την προσθήκη σε πολλές περισσότερες δυνατότητες.
Ο Forssell, μαζί με τον Casey Bloys , διευθυντή περιεχομένου των HBO και HBO Max, πήραν συνέντευξη από τη Laurie Segall , ιδρυτή και διευθύνων σύμβουλο της Dot Dot Dot Media, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνόδου κορυφής 100.000 παρευρισκομένων (Web Summit 2020).
Συζητώντας τα διεθνή σχέδια επέκτασης, ο Forssell σημείωσε ότι το σχέδιο θα είναι σε 190 χώρες: "Είναι απλώς θέμα πόσο γρήγορα μπορούμε να το κάνουμε αυτό."
Η πρόκληση του χρονικού διαστήματος της κυκλοφορίας του HBO Max, όσον αφορά το πόσο κοντά έφτασε στην αρχή της πανδημίας COVID-19, είχε επίσης προβληθεί. Ο Bloys είπε ότι, όταν χτύπησε τον Μάρτιο, υπήρχαν πολλές εκπομπές για την επερχόμενη υπηρεσία HBO Max που επρόκειτο να ξεκινήσουν τη μαγνητοσκόπηση ή στη μέση των γυρισμάτων και "όλα πέφτουν".
Το αποτέλεσμα ήταν ότι - παρόλο που η κυκλοφορία του HBO Max ήταν, με τα λόγια του Forssell, "σχεδόν άψογη" - δεν ήταν όλες οι προγραμματισμένες εκπομπές έτοιμες εγκαίρως. Προς το παρόν, οι εκπομπές του HBO επαναφέρονται στην παραγωγή "σχεδόν εκεί που ήταν τον Μάρτιο", δήλωσε ο Bloys.
Όταν ρωτήθηκε για το τι ξεχωρίζει το HBO Max από το Netflix, το Hulu και άλλες υπηρεσίες στο χώρο ροής, ο Bloys είπε: "Δεν είναι μόνο τα σόου. Είναι πώς παρουσιάζονται. Για μένα, νιώθω σαν να υπάρχει πραγματική ανθρώπινη προσφορά στις εκπομπές , που είναι διασκεδαστικό και ευχάριστο και έχει προσωπικότητα. " Ο Forssell πρόσθεσε ότι, για τους χρήστες, σημαίνει περισσότερη ανθρώπινη συμμετοχή στη σύσταση προγραμματισμού. "Παρουσιάζουμε απολύτως συστάσεις βάσει δεδομένων, αλλά έχουμε επίσης συλλογές που ο άνθρωπος έχει συγκεντρώσει", είπε. "Έτσι θα μας δείτε να αναμειγνύουμε την ανθρώπινη επιμέλεια και τα δεδομένα αρκετά, και αυτό θα επιταχυνθεί τους επόμενους μήνες. Αλλά πιστεύουμε ότι υπάρχει μια ισορροπία που είναι λίγο μακριά με πολλές από τις άλλες υπηρεσίες που είναι καθαρά χρήσιμες." Κατά την καραντίνα, όπως αναμενόταν από τους περισσότερους, η κατανάλωση περιεχομένου έχει αυξηθεί. Το HBO έχει δει 60% περισσότερη κατανάλωση ανά χρήστη μετά την κυκλοφορία σε σχέση με το τρίμηνο πριν από την πανδημία, σύμφωνα με τον Forssell. Μαζί με τις πρωτότυπες εκπομπές του HBO, όπως το "Succession", οι θεατές έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ή να ξαναδούν εκπομπές, συμπεριλαμβανομένων των "The Sopranos και The Wire". «Είδαμε πολλούς ανθρώπους να παίρνουν τα κλασικά που ίσως δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πριν», είπε ο Bloys. "Τονίζοντας για την αξία μιας πραγματικά βαθιάς, πλούσιας βιβλιοθήκης, όπως είναι το HBO Max".