To reworks γιορτάζει… 20 χρόνια και μια ολόκληρη πόλη χορεύει με απίστευτη ενέργεια στους φωτορυθμικούς ήχους της ηλεκτρονικής μουσικής!

To reworks γιορτάζει… 20 χρόνια και μια ολόκληρη πόλη χορεύει με απίστευτη ενέργεια στους φωτορυθμικούς ήχους της ηλεκτρονικής μουσικής.
Από τη Δυτική Θεσσαλονίκη στο Κυβερνείο και πάλι πίσω, από τις 18 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου 2024, ένα πλούσιο Line Up από δυνατά ονόματα θα δονούν ρυθμικά τη Πόλη του Θερμαϊκού! Με το κοινό να στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια την club κουλτούρα, επιζητώντας για φέτος να γευθεί από κοντά τα DJ Set των: “Royksopp DJ, Nina Kraviz, Richie Hawtin, KiNK, Ben Klock, Maceo Plex, CERRONE, ARTBAT, INNELLEA, SOLOMUN, Agape x Mayday, VaJohn, ArKI, The Ritual with Anané & Louie Vega, Simeon και άλλοι”...



“reworks Πλήρες Line Up Πρόγραμμα 2024”
reworks Program (Ready for a 5-Day schedule? See you out there!)
reworks - Special Opening Day - Wednesday 18 September - Kivernio
Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στο Κυβερνείο (Παραλία Κρήνης – Ανατολική Θεσσαλονίκη)

“Kivernio”
17:30 – 19:30 “Simeon”
19:30 – 21:00 “CERRONE”
Από την Disco στο French Touch: Η Διαχρονική Κληρονομιά του Cerrone
Ο Cerrone, ο θρυλικός Γάλλος dj και παραγωγός, αναγνωρίζεται ως ο «νονός» της disco των ’70s και πρωτοπόρος του French Touch. Με πάνω από 30 εκατομμύρια δίσκους πουλήθηκαν παγκοσμίως, οι εμβληματικές του επιτυχίες όπως το “Supernature” και το “Love in C Minor” αναδιαμόρφωσαν την εποχή της disco, συνδυάζοντας ηλεκτρονικά συνθεσάιζερ με συμφωνική ορχήστρα. Έχει εμπνεύσει όλο το Γαλλικό κύμα της house μέχρι τους Daft Punk και τους Justice. Hip Hop καλλιτέχνες όπως οι Beastie Boys και οι Run DMC έχουν χρησιμοποιήσει την μουσική του. Ο Cerrone άλλαξε τον τρόπο που ακούμε μουσική, μιας και ήταν ο πρώτος ο οποίος χρησιμοποίησε το bass drum ή kick drum, ίσως το πιο βασικό στοιχείο της ηλεκτρονικής μουσικής από την ντίσκο και house μέχρι την τέκνο και οτιδήποτε μεταξύ τους. Το “Supernature” θεωρείται ως το απόλυτο ντίσκο κομμάτι όλων των εποχών, τα “Give me all that you Got” και “Love in C Minor” να ακολουθούν αυτόν τον τεράστιο καλλιτέχνη.


21:00 – 23:00 “The Ritual with Anané & Louie Vega”
One-of-a-kind dancefloor experience
To ῾The Ritual῾ είναι μια μοναδική μουσική εμπειρία, ένα concept που παρουσιάζεται σε ειδικούς χώρους, φέρνοντας κοντά το ταλέντο του ηγέτη της House σκηνής με την singer & DJ Anané. Mια μοναδική χημεία των δύο γεμάτη από προσωπική και μουσική επικοινωνία, γεμίζοντας χαρά και χρώματα προσφέροντας ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι. Ο Louie Vega το έχει περιγράψει ως το κορυφαίο του project. Tο Ritual φιλοξενείται σε φεστιβάλ clubs ανά τον κόσμο, αποτελώντας πλέον απαραίτητο προορισμό για τους καλοκαιρινούς ταξιδιώτες στην Ίμπιζα και το Μαϊάμι. Η μοναδική χημεία του ντουέτου, που πηγάζει από την προσωπική και μουσική τους σύνδεση, δημιουργεί μια ευφορική ατμόσφαιρα όπου η παγκόσμια dance μουσική περνά αβίαστα από τη μέρα στη νύχτα, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα αξέχαστο ταξίδι μέσα από τον ήχο και το περιβάλλον.



reworks by day - Thursday 19 September - Kivernio
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Κυβερνείο (Παραλία Κρήνης – Ανατολική Θεσσαλονίκη)
“Kivernio”

17:30 – 19:15 “Myrophora b2b Pandora”
19:15 – 21:15 “INNELLEA”
21:15 – 23:15 “ARTBAT”
Ηλεκτρίζοντας την Παγκόσμια Σκηνή με Μελωδική Δεξιοτεχνία
Ο Artur και ο Batish, το ταλαντούχο δίδυμο από το Κίεβο, έχουν αναδειχθεί σε ακαταμάχητη δύναμη στην ηλεκτρονική μουσική, κερδίζοντας διακρίσεις ως Mixmag Stars of the Year και top-selling artists στο Beatport. Τα κομμάτια τους που φτάνουν στην κορυφή των charts, όπως το ‘Age of Love’, ‘For A Feeling’ και το remix στο ‘Return To Oz’ του Monolink, έχουν εδραιώσει τη θέση τους ως ισχυρά ονόματα της βιομηχανίας. Ως περιζήτητοι DJs, έχουν μαγέψει το κοινό στα μεγαλύτερα φεστιβάλ , ενώ η δισκογραφική τους εταιρεία, UPPERGROUND, έχει αναδειχθεί γρήγορα, προωθώντας οραματιστές καλλιτέχνες στη σκηνή της ηλεκτρονικής μουσικής. Η μουσική των ARTBAT έχει επίσης διασχίσει άλλα πεδία, εμφανιζόμενη σε καμπάνιες μόδας για μάρκες όπως η Emporio Armani και η Grand Seiko. Με τη μουσική τους να λατρεύεται από εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, η ραγδαία άνοδος των ARTBAT από το underground στη διεθνή φήμη έχει αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στις καρδιές των ενθουσιωδών της ηλεκτρονικής μουσικής παγκοσμίως.


… 

reworks by day - Friday 20 September - Kivernio
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στο Κυβερνείο (Παραλία Κρήνης – Ανατολική Θεσσαλονίκη)
“Kivernio”

17:00 – 18:30 “Agape x Mayday”
18:30 – 20:30 “Mano Le Tough”
20:30 – 23:00 “SOLOMUN”
Ο Solomun γιορτάζει με το reworks!
Από τους κορυφαίους, o Solomun άλλαξε την ευρωπαϊκή dance σκηνή, με παραγωγές, remix και εντυπωσιακά DJ sets που επαναπροσδιορίζουν τα θεμέλια του ειδους, προσθέτοντας μια φρέσκια και, υπερσύγχρονη πινελιά . Στο reworks εχουμε ζήσει μοναδικές στιγμές μαζί του, και δεν μπορούσε να λείπει από την φετινή εορταστική 20η έκδοση του φεστιβάλ. Mε συνεχείς βραβεύσεις ώς Best Producer, Best Deep House DJ και Best Melodic House & Techno DJ στα DJ Awards, o Solomun παραμένει ένα από τους πρωταγωνιστές στον χώρο. Οι βραδιές του Solomun γράφουν ιστορία στην Ibiza. Το Boiler Room του έγινε αμέσως το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο βίντεο του καναλιού και σήμερα είναι το δημοφιλέστερο μετρώντας περισσότερες από 66 εκατομμύρια προβολές. Κάθε εμφάνιση του αποτελεί ένα σπουδαίο γεγονός που συγκεντρώνει χιλιάδες φίλους οι οποίοι παρασύρονται από τους ρυθμούς ενός εκ των μεγαλύτερων αστέρων της εποχής μας. Αξιοθαύμαστα ακούραστος πίσω από τα decks, ο Solomun καταφέρνει ακόμα και στα πιο μακροσκελή σετ του να συντονίζεται με (ή να συντονίζει) τον ρυθμό και τα συναισθήματα του κοινού.


... 

reworks by night - Friday 20 September - Airport Area (Mamounia)
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου - Περιοχή Αεροδρομίου (Μαμούνια)

“reworks club”
23:30 – 00:45 “Ehohroma”
00:45 – 02:30 “Fjaak”
02:30 – 04:30 “Richie Hawtin”
Ένας γνήσιος πρωτοπόρος
Γνωστός για την καινοτόμο προσέγγισή του και την ικανότητά του να ωθεί τα όρια, ο Richie Hawtin είναι μια εμβληματική φιγούρα στον χώρο των σύγχρονων τεχνών. Με μια καριέρα που εκτείνεται πάνω από τρεις δεκαετίες, ο Hawtin έχει διαμορφώσει το τοπίο της techno μουσικής μέσω των επιδραστικών δισκογραφικών εταιρειών Plus 8 και MINUS Records, καθώς και του εμβληματικού Plastikman. Επαναστατικοποίησε τα ζωντανά ηλεκτρονικά performances με την εκδοχή Plastikman 1.5 και την πρωτοποριακή εμπειρία του ENTER. στο Space της Ίμπιζα. Ως οραματιστής, ο Richie Hawtin συνεχίζει να επαναπροσδιορίζει τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής μουσικής, καθιστώντας τον μια σεβαστή μορφή και πνευματική δύναμη στη παγκόσμια δημιουργική κοινότητα.


04:30 – 06:30 “Nina Kraviz”
H Nina στο 20ο reworks!
Η Nina Kraviz είναι πραγματικά μοναδική. Η Σιβηριανή τραγουδίστρια, παραγωγός, τραγουδοποιός και DJ είναι γνωστή για το πάθος της στο record digging και το εξαιρετικό της γούστο στην ιδιοσυγκρασιακή ηλεκτρονική μουσική, το οποίο την οδήγησε στη δημιουργία της δισκογραφικής εταιρείας трип (trip). Το 2015, η трип επιλέχθηκε ως Label of the Year από το Mixmag, ενώ η ίδια ανακηρύχθηκε DJ of The Year δυο χρόνια αργότερα. Η Nina ψάχνει ευρύτερα, βαθύτερα και πιο πίσω στο χρόνο για κοσμικούς και εμπνευσμένους ήχους: εμφανίζεται στα πιο ασυνήθιστα μέρη του κόσμου, όπως το Σινικό Τείχος της Κίνας και τον Όλυμπο, στις μεγαλύτερες σκηνές φεστιβάλ και τα underground clubs. Στο στούντιο, αφήνει τις παραγωγές της να εξελιχθούν ελεύθερα, δημιουργώντας μια ποικιλόμορφη αλλά συνεκτική δισκογραφία. Από τη μία, τα “tarde”, “this time” και “skyscrapers” αποκαλύπτουν μια απρόσμενη αλλά φρέσκια πλευρά της. Από την άλλη, τα “bailando”, “hace ejercicios” και “all his decisions” είναι club κομμάτια που δείχνουν ότι είναι πάντα μπροστά από τις τάσεις. Η αυθεντική, δημιουργική και ισχυρή προσωπικότητά της, το μοναδικό μουσικό της ύφος και η αδιάκοπη αναζήτηση βαθύτερων συναισθημάτων την καθιστούν ένα από τα πιο εξέχοντα μουσικά ταλέντα παγκοσμίως. Χορέψαμε μαζί της όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα μπορούσε να λείπει από το επετειακό reworks.


06:30 – 07:30 “Pinelopi b2b Indi Skullmors”

“reworks alley floor”
01:00 – 03:00 “ArKI”
03:00 – 05:00 “VaJohn”
Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη, ο VaJohn είναι DJ και συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής με ιδιαίτερη αίσθηση του ρυθμού και της μελωδίας. Η διαδρομή του στο εμβληματικό Roxy Club ξεκίνησε με το όραμα να αναδείξει την Techno ως κυρίαρχο είδος του club. Από τότε, διοργανώνει επιτυχημένες εκδηλώσεις και συνεργάζεται με καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πάθος του για τη μουσική δεν σταμάτησε εκεί. Το 2018, έγινε υπεύθυνος παραγωγής στο reworks και συν-δημιουργός του Momentum (MMNTM). Έχει φτιάξει το πρώτο του στούντιο, ηχογραφώντας κομμάτια που συνδυάζουν techno μουσική με πιασάρικες μελωδίες, δυναμικά kicks και ισχυρές μπασογραμμές. Ο VaJohn δίνει ιδιαίτερη σημασία στη μετάδοση ενός αυθεντικού μηνύματος, αναζητώντας τη σωστή ισορροπία μεταξύ εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας του κοινού, και εμπιστευόμενος τα ένστικτά του για να δημιουργήσει διαρκείς αναμνήσεις εντός και εκτός πίστας.


... 

reworks by day - Saturday 21 September
Historic Building of the Former Municipal Slaughterhouse (ex L’abattoir)
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου -
“Ιστορικό Κτήριο του Πρώην Δημοτικού Σφαγείου (πρώην L'abattoir)” - Δυτική Θεσσαλονίκη


“reworks air stage”
18:00 – 18:45 “Velissarios”
18:45 – 20:00 “Pablo Bozzi”
20:00 – 21:30 “KiNK”
Άνθρωπος και Μηχανή: Ο Εκφραστικός Ήχος του KiNK
Ο KiNK κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του Reworks. Τα σετ του συζητιούνται συχνά μεταξύ μας για την ποιότητα και τις αξέχαστες στιγμές που περάσαμε, μερικές φορές διαρκούν σχεδόν 5 ώρες. 5 ώρες ζωντανής μουσικής για την ακρίβεια. Ελάχιστοι καλλιτέχνες έχουν αυτήν την υπέροχη ικανότητα να παίζουν σε πραγματικό χρόνο, αυτοσχεδιάζοντας, και τζαμάροντας με τις μηχανές του. Ένα μείγμα αναλογικού και ψηφιακού εξοπλισμού του δίνει τη δυνατότητα να πειραματίζεται με διάφορα στυλ. Δυνατά kicks, acid tricks, 909 και 707, ορμητικό techno από τις αρχές των 90’s μέχρι σήμερα, τα σετ του KiNK είναι καθαρή ενέργεια. Συχνά προσκαλεί το κοινό να γίνει μέρος αυτής της γιορτής, και τα σετ του είναι τόσο εντυπωσιακά που μόλις μπει κανείς στο χώρο, είναι δύσκολο να μην μείνει μέχρι το τέλος. Ίσως γι’ αυτό επιλέχθηκε ως το καλύτερο live act στο Resident Advisor για 3 συνεχόμενα χρόνια. Aνυπομονούμε να ακούσουμε τι θα μας προσφέρει στην 20ή έκδοση του Reworks!


21:30 – 23:30 “Ben Klock”
Ένα σύμβολο της σύγχρονης αναγέννησης της Techno
Στην αιχμή του σύγχρονου κινήματος της Techno στο Βερολίνο, ο Ben Klock αποτελεί ένα διαρκές σύμβολο του εκτεταμένου μουσικού τοπίου της πόλης. Resident του Berghain, ο Ben Klock είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους και δημοφιλείς καλλιτέχνες στο Reworks, κατέχοντας ακόμα το ρεκόρ εμφανίσεων όλων των εποχών. Κάθε μία από αυτές αποτελεί αναμφισβήτητo highlight στην 20ετή ιστορία του φεστιβάλ. Η καλλιτεχνική του ακεραιότητα και η συνέπειά του έχουν αποτελέσει το θεμέλιο της επιτυχίας του, καθιστώντας τον έναν από τους πιο περιζήτητους DJ και παραγωγούς της σύγχρονης γενιάς. Όσοι τον έχουν δει να παίζει, θα επισημάνουν όχι μόνο την ποικιλία στην επιλογή των κομματιών του, αλλά και την ικανότητά του να δημιουργεί έναν χώρο αντί απλώς να παίζει σε αυτόν. Αν και έντονη και δυναμική, η μουσική του αποπνέει ένα είδος πάθους, αιχμαλωτίζοντας μια καλλιτεχνία και ένα συναίσθημα που συχνά φαίνεται να απουσιάζουν από το είδος του Techno. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε μία από τις ηγετικές φιγούρες του σύγχρονου techno που διαμόρφωσε το underground κίνημα όσο λίγοι.


“reworks atrium”

18:00 – 19:30 “Momery”
19:30 – 21:30 “Royksopp DJ”
Από την πιο βόρεια πόλη της Νορβηγίας, 600 χιλιόμετρα μέσα στον Αρκτικό Κύκλο, οι Röyksopp κατάφεραν να κατακτήσουν τον κόσμο. Το ντεμπούτο τους άλμπουμ “Melody A.M.” έδειξε ξεκάθαρα τον δρόμο για αυτό το ταλαντούχο δίδυμο. Παγκόσμια επιτυχία, δύο υποψηφιότητες για Grammy, εκατομμύρια streams και πωλήσεις δίσκων, κυκλοφορίες που κατέκτησαν τα charts σε πολλές χώρες, διεθνείς περιοδείες και εμφανίσεις ως headline σε μεγάλα φεστιβάλ.


21:30 – 23:30 “Maceo Plex”

 ...

reworks extra By Night! - Saturday 21 September
reworks extra! - Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου
“W nightclub”
- Δυτική Θεσσαλονίκη
00:00 – 01:30 “Charlotte Bendiks”
01:30 – 03:30 “Raxon”
03:30 – end “Jonathan Kaspar b2b ISON”


reworks closing day - Sunday 22 September
reworks closing day – Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου
“The MET Hotel”
- Δυτική Θεσσαλονίκη
17:30 – 19:00 “Athineos”
19:00 – 20:45 “Moxie”
20:45 – 22:30 “Chaos In The CBD”
Οι Chaos In The CBD, το εξαιρετικό δίδυμο των Louis και Ben Helliker-Hales, επαναστατούν στη σκηνή της house μουσικής με τον καινοτόμο ήχο τους και την εντυπωσιακή πορεία τους. Η μετακίνησή τους στο Peckham αποδείχθηκε καθοριστική για την καριέρα τους. Η κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου EP Midnight In Peckham μέσω της επιδραστικής ετικέτας Rhythm Section καθόρισε τη θέση τους ως κορυφαίους παίκτες στη σκηνή του Λονδίνου, αναδεικνύοντας τη μοναδική τους μίξη βαθιάς και συναισθηματικής house μουσικής.


22:30 – 00:00 “Secret b2b”

"reworks.gr/reworks/program/"

"reworks.gr/tickets"