SES: Το RTL Deutschland ανανεώνει τη συμφωνία διανομής μέσω δορυφόρου και σε Standard Definition μέχρι και το 2024.

Οι θεατές σε όλη τη Γερμανία θα συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα κανάλια κανονικής ευκρίνειας από την RTL Deutschland μέσω Astra 19.2E... 
Η Mediengruppe RTL Deutschland GmbH, ένας από τους κορυφαίους ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς στη Γερμανία, ανανέωσε τη συμφωνία διανομής σε standard definition (SD) με τον δορυφορικό φορέα SES, μέχρι και το 2024!
Nicolas A.
Το πλήρες πακέτο τηλεοπτικών καναλιών του Mediengruppe RTL Deutschland θα συνεχίσει να διατίθεται μέσω του συμπλέγματος δορυφόρων της SES και την δημοφιλή τροχιακή θέση Astra 19.2E, η οποία φτάνει σε 118 εκατομμύρια τηλεοπτικά νοικοκυριά στην Ευρώπη. Το χαρτοφυλάκιο καναλιών περιλαμβάνει τα δίκτυα "RTL, VOX, ntv, NITRO, RTLplus, SUPER RTL, TOGGO plus και RTLZWEI, καθώς και περιφερειακά προγράμματα. Αλλά και το νεόφερτο κανάλι VOXup, το οποίο ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου 2019 και αποτελεί επίσης μέρος της συμφωνίας. Όλες οι εκπομπές θα μεταδίδονται σε SD και MPEG-2 μέχρι το 2024.
Ο Andre Prahl, επικεφαλής του προγράμματος διανομής της Mediengruppe RTL Deutschland, δήλωσε: "Με αυτή τη νέα συμφωνία διασφαλίζουμε ότι οι δωρεάν τηλεοπτικοί μας σταθμοί διατηρούν την υψηλή εμβέλειά τους μέσω δορυφόρου και μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν το χαρτοφυλάκιο του προγράμματος free-to-air σε ποιότητα SD για τους δορυφορικούς τηλεθεατές μας.".
"Η συμφωνία αυτή επαναλαμβάνει ότι η SD μετάδοση παραμένει μια σημαντική πλατφόρμα διανομής για το άμεσο μέλλον στη γερμανική αγορά", δήλωσε ο Christoph Mühleib, Διευθύνων Σύμβουλος της ASTRA Deutschland GmbH. "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Mediengruppe RTL Deutschland για την παροχή αυτής της υπηρεσίας."

Να υπογραμμίσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου καναλιών του ομίλου RTL Deutschland εκπέμπει ήδη και σε High Definition μέσω του συμπλέγματος δορυφόρων Astra 19.2E και τις συνδρομητικές πλατφόρμες "HD+Plus, Freenet, Magenta TV και SkyDe", παράλληλα στις ίδιες πλατφόρμες ξεκίνησε και η πρώτη 4K έκδοση του ομίλου "RTL UHD"...