Black & White & Vintage στο ΕRTFLIX

Με διάθεση ρετρό και τόσο σινεφίλ όσο και… τελεφίλ, το ERTFLIX σάς προτείνει ιδιαίτερα ασπρόμαυρα αριστουργήματα της πρόσφατης, ωστόσο, κινηματογραφικής παραγωγής.
 «Τhe Artist» (Oscar καλύτερης ταινίας το 2012) του Michel Hazanavicius
«Dead Man» του Jim Jarmusch
«Caesar Must Die» (Χρυσή Άρκτος το 2012) των αδελφών Taviani

Και μετά, μια βουτιά στο εντυπωσιακό παρελθόν της μυθοπλασίας της ΕΡΤ με «Το μινόρε της αυγής» (διαθέσιμα και τα 27 επεισόδια των 2 κύκλων). Γεμάτο με τα τραγούδια του Τσιτσάνη, του Βαμβακάρη, του Παπαϊωάννου κ.ά. είναι μια αυθεντική καταγραφή εποχής του ρεμπέτικου τραγουδιού και της κοινωνιολογίας του. Σε σκηνοθεσία του Φώτη Μεσθεναίου, στη σειρά εμφανίζεται ένα εντυπωσιακό, αν όχι ανεπανάληπτο, cast Ελλήνων ηθοποιών: Γιάννης Ζαβραδινός, Δημήτρης Καταλειφός, Αντώνης Καφετζόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Τίμος Περλέγκας, Φίλιππος Σοφιανός, Ρίκα Βαγιάννη, Ντίνα Κώνστα, Θέμις Μπαζάκα, Χαρά Αγγελούση, Χρήστος Βαλαβανίδης, Γιώργος Διαλεγμένος, Δήμητρα Ζέζα, Αλέκα Παΐζη κ.ά.
Ιδανική κορύφωση της μουσικής vintage classics διάθεσης του Αυγούστου, η εκπομπή «Zήτω το ελληνικό τραγούδι» με τον Διονύση Σαββόπουλο. Στα 18 ωριαία επεισόδια (ανάμεσά τους κι ένα αποκριάτικο all star επεισόδιο), που βλέπονται ή καλύτερα ακούγονται σαν κασέτες, εμφανίζεται σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων καλλιτεχνών. Από τον Ζαμπέτα και τον Μίκη μέχρι τη Βίσση, τον Πάριο, τον Πανταζή και τον Χάρρυ Κλυνν.
Διαθέσιμα όλα στο ertflix.gr και με το κόκκινο κουμπί στους δέκτες σας για πρόσβαση στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα.