Η PAOK FC ανακοινώνει τη νέα πλατφόρμα OTT σε χρήση του Insys Sport στο Cloud των Amazon Web Services...



Η PAOK FC ανακοινώνει τη νέα πλατφόρμα OTT σε χρήση του Insys Sport στο Cloud των Amazon Web Services (AWS)... H PAOK FC (ο μεγαλύτερος ποδοσφαιρικός σύλλογος στην Ελλάδα), συνεργάστηκε με την νέα αρχιτεκτονική διαχείρισης και διανομής περιεχομένου από την Insys Video Technologies για να κυκλοφορήσει μια ολοκαίνουργια έκδοση της υπηρεσίας ροής over-the-top (OTT), του PAOK TV. Χτισμένο με χρήση του Insys Sport, το PAOK TV βασίζεται και λειτουργεί πλήρως στο cloud των Amazon Web Services (AWS). Η ολοκαίνουργια τηλεόραση του PAOK (ΟΤΤ) θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 08.08.2020 (και θα διατίθεται σε τρεις γλώσσες - Ελληνικά, Ρωσικά και Αγγλικά) και θα μπορεί να προβληθεί μέσω προγραμμάτων περιήγησης ιστού, κινητών συσκευών, Android TV, LG webOS και Samsung Smart TV Tizen. Κατά τη σεζόν 2019-20, το PAOK TV παρέδωσε 5.000 ώρες περιεχομένου σε περισσότερους από 200.000 συνδρομητές.
Nicolas A.
Η νέα πλατφόρμα OTT είναι μια υπηρεσία βίντεο συνδρομής και πληρωμής ανά προβολή, όπου οι φίλαθλοι μπορούν να δουν παιχνίδια εντός έδρας που παίζονται κατά τη διάρκεια της Super League Ελλάδας και να αποκτήσουν πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο VOD και ειδικές τηλεοπτικές εκπομπές.
Η νέα έκδοση του PAOK TV είναι ενσωματωμένη σε μια σειρά υπηρεσιών AWS Media Services, μιας οικογένειας διαχειριζόμενων υπηρεσιών cloud που καθιστούν γρήγορη και εύκολη την παραγωγή, την επεξεργασία και την παράδοση βίντεο μετάδοσης και OTT. Αυτά περιλαμβάνουν το AWS Elemental MediaConnect, μια υπηρεσία μεταφοράς υψηλής ποιότητας για ζωντανά βίντεο, το AWS Elemental MediaLive, μια υπηρεσία επεξεργασίας κωδικοποίησης ζωντανών βίντεο μετάδοσης, το AWS Elemental MediaConvert, μια υπηρεσία κωδικοποίησης βίντεο βασισμένη σε αρχεία με χαρακτηριστικά ποιότητας εκπομπής και το AWS Elemental MediaPackage, το οποίο προετοιμάζει και προστατεύει αξιόπιστα βίντεο για παράδοση μέσω Διαδικτύου.
Το PAOK TV παρέχει με ασφάλεια βίντεο χρησιμοποιώντας το Amazon CloudFront - μια γρήγορη υπηρεσία δικτύου παράδοσης περιεχομένου που παρέχει με ασφάλεια δεδομένα, βίντεο, εφαρμογές και API σε πελάτες παγκοσμίως με χαμηλό λανθάνοντα χρόνο, υψηλές ταχύτητες μεταφοράς, όλα σε ένα περιβάλλον φιλικό για προγραμματιστές. Το περιβάλλον cloud επιτρέπει επίσης την αυτόματη κλιμάκωση για την κάλυψη των αυξήσεων κίνησης κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων. Η προηγμένη τεχνολογία υδατογράφησης που αναπτύσσεται από την Insys αποτρέπει παράνομη μετάδοση αγώνων ροής, οι οποίοι μπορούν εύκολα να αναγνωριστούν και να αποκλειστούν.

Ο Παναγιώτης Αρονιάδης, Διευθυντής Προγράμματος TV PAOK και Διευθυντής Νέων Media PAOK FC, FC PAOK, δήλωσε: «Την περασμένη σεζόν, η ΠΑΟΚ TV διέκοψε τα Δικαιώματα Ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, δείχνοντας έναν νέο τρόπο για τη μετάδοση των αγώνων και τη χρήση νέων τεχνολογιών, εστιάζοντας στο μέλλον της τηλεόρασης . Τώρα με το Insys Video Technologies και το AWS, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια νέα πλατφόρμα OTT από την αρχή, ώστε να γίνουμε καλύτεροι, γρηγορότεροι και ασφαλέστεροι προσφέροντας καλύτερη εμπειρία χρήστη στους συνδρομητές μας. Το #DareToDream είναι κάτι περισσότερο από ένα σύνθημα για εμάς ».

Ο Jarosław Narojczyk, CBO, Insys Video Technologies, σχολίασε: «Μετά την αρχική δημοτικότητα του PAOK TV, ο ποδοσφαιρικός σύλλογος ήθελε να ξεκινήσει μια νέα έκδοση της πλατφόρμας του. Η FC PAOK ήθελε να δώσει μεγάλη έμφαση στη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών για τους θαυμαστές της, καθώς και στην παράδοσή της σε ένα ευρύτερο φάσμα πλατφορμών."
Διατίθεται σε τρεις γλώσσες - Ελληνικά, Ρωσικά και Αγγλικά - η νέα υπηρεσία TV PAOK μπορεί να προβληθεί μέσω προγραμμάτων περιήγησης ιστού, κινητών συσκευών, Android TV, LG webOS και Samsung Smart TV Tizen. Κατά τη σεζόν 2019-20, το PAOK TV παρέδωσε 5.000 ώρες περιεχομένου σε περισσότερους από 200.000 συνδρομητές. Η ολοκαίνουργια τηλεόραση PAOK θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 08.08.2020.