Πρεμιέρα «Θησαυροί με την Μπέτανι Χιούζ» και Feelgood Highlights Απριλίου μέσα από την οθόνη του Viasat History HD...

Feelgood Highlights Απριλίου μέσα από την οθόνη του Viasat History HD: Κορυφαίες στιγμές...
Το Viasat History παρουσιάζει τη νέα του σειρά ντοκιμαντέρ «Θησαυροί με την Μπέτανι Χιούζ» που έρχεται στις οθόνες μας την Παρασκευή, 19 Απριλίου στις 22:00! Μέσω των συνδρομητικών πλατφορμών διανομής “COSMOTE TV (SAT + ΟΤΤ) και NOVA (SAT + EON TV) σε High Definition”! Παράλληλα οι πλατφόρμες διαθέτουν και On demand πρόσβαση μέσω της VoD πλατφόρμας "Viasat Channels" σε "COSMOTE TV Streaming" και VoD ανά κανάλι σε "EON TV" και των Multiscreen εφαρμογών τους...
Nicolas A.

...
Feelgood Highlights Απριλίου μέσα από την οθόνη του Viasat History HD: Κορυφαίες στιγμές...
Το Viasat History παρουσιάζει τη νέα του σειρά ντοκιμαντέρ «Θησαυροί με την Μπέτανι Χιούζ» που έρχεται στις οθόνες μας την Παρασκευή, 19 Απριλίου στις 22:00!
Αυτό τον Απρίλιο στο Viasat History, η ιστορικός Μπέτανι Χιουζ εξερευνά νέους και εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς θησαυρούς σε ένα αξέχαστο ταξίδι στην ιστορία στη σειρά «Θησαυροί με την Μπέτανι Χιουζ». Από τα ρωμαϊκά αμφιθέατρα στη Βουλγαρία μέχρι τα κάστρα στην Αλβανία και τις ακτές της Κασπίας θάλασσας, η Μπέτανι ανακαλύπτει μοναδικά ευρήματα που αποτυπώνουν το πάθος, τη δύναμη και τη συνεργασία του ανθρώπου στην πορεία του πολιτισμού.
Στο αφιέρωμα «Τα μυστικά των νεκρών της αρχαιότητας», ερευνούνται μυστηριώδεις θάνατοι και ανακαλύπτονται πτυχές από την αρχαιότητα που παραμένουν άγνωστες. Από τα σαρκοφάγους στις πρακτικές ταφής μέχρι τους φόνους και τις θυσίες, η σειρά προσφέρει ενδιαφέροντα δεδομένα και ανασκαφές από όλο τον κόσμο.
Ακόμα, μη χάσετε τα αφιερώματα «Τα μυστικά των νεκρών της αρχαιότητας», κάθε Σάββατο και Κυριακή από 6 Απριλίου στις 13:00, καθώς και τις «Ιστορίες πολέμου», κάθε Σάββατο από 6 Απριλίου στις 22:00.

Θησαυροί με την Μπέτανι Χιούζ
Πρεμιέρα Παρασκευή 19 Απριλίου στις 22:00
Κύκλος: 3
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ιστορία/ αρχαιολογία/ αποστολές
Πρωτότυπος τίτλος: Treasures with Bettany Hughes - Έτος: 2023

Ακολουθήστε την ιστορικό Μπέτανι Χιούζ που αποκαλύπτει ακόμα πιο εντυπωσιακούς και πρωτόγνωρους θησαυρούς στον τρίτο κύκλο της σειράς. Η Μπέτανι αποκτά για πρώτη φορά πρόσβαση σε νέα ευρήματα και με τη συμβολή τοπικών οδηγών με βαθιά γνώση αρχίζει άλλο ένα αξέχαστο ταξίδι στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού. Κατά τη διαδρομή, η Μπέτανι επισκέπτεται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα ρωμαϊκά αμφιθέατρα στη Βουλγαρία, μελετά μια πέτρινη στήλη που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στην Τουρκία, και εξερευνά ένα στοιχειωμένο κάστρο στην Αλβανία. Από τα όμορφα δάση της Εσθονίας μέχρι την εντυπωσιακή έρημο του Ομάν και τις απαστράπτουσες ακτές της Κασπίας θάλασσας, η Μπέτανι ανακαλύπτει ξεχωριστά θαύματα μηχανικής, πολιτισμού και πίστης που αποτυπώνουν όσα έχει επιτύχει ο άνθρωπος με οδηγό το πάθος, τη δύναμη και τη συνεργασία.

Αντίσταση: η αντεπίθεση των Εβραίων
Σάββατο 20 Απριλίου στις 22:00
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ιστορία/ πόλεμος/ πολιτική & εξουσία
Πρωτότυπος τίτλος: Resistance: They Fought Back

Έτος: 2023 - Όλοι γνωρίζουμε για την εξέγερση στο γκέτο της Βαρσοβίας, οι περισσότεροι όμως αγνοούμε πόσο εκτεταμένη και δυναμική ήταν η εβραϊκή αντίσταση απέναντι στη ναζιστική βαρβαρότητα. Αντιθέτως, θεωρούμε ότι «οι Εβραίοι οδηγούνταν στον θάνατο ως πρόβατα προς σφαγή». Αυτό το διαφωτιστικό ντοκιμαντέρ ανατρέπει τον μύθο σχετικά με την εβραϊκή παθητικότητα, καταδεικνύοντας εμφατικά τις εξεγέρσεις που λάμβαναν χώρα σε μικρά ή μεγάλα γκέτο και στα στρατόπεδα εκτελέσεων, καθώς και την ένοπλη αντίσταση που πρόβαλλαν οι Εβραίοι στα δάση.

Άρνηση ασύλου: το άγνωστο κεφάλαιο στην ιστορία της Άννας Φρανκ
Σάββατο 13 Απριλίου στις 22:00
Είδος: Ντοκιμαντέρ/ βιογραφία/ ιστορία/ πόλεμος
Πρωτότυπος τίτλος: No Asylum: The Untold Chapter of Anne Frank's Story - Έτος: 2023

Η Άννα Φρανκ αποτελεί σύμβολο υπομονής και είναι το πρόσωπο που ενσαρκώνει το Ολοκαύτωμα. Ένας εθελοντής ανακάλυψε σε ένα παλαιό έγγραφο στα αρχεία του Ινστιτούτου Εβραϊκών Ερευνών της Νέας Υόρκης τις επιστολές του πατέρα της Άννας, του Ότο Φρανκ. Η εν λόγω αλληλογραφία αποκαλύπτει τις δραματικές προσπάθειές του να εξασφαλίσει βίζα για να σώσει την οικογένειά του από το Ολοκαύτωμα. Ένα προς ένα τα αιτήματά του για βίζα εξόδου απορρίφθηκαν και η μία μετά την άλλη οι χώρες αδιαφόρησαν για τις εκκλήσεις του. Χωρίς παραχώρηση ασύλου και χωρίς καμιά ελπίδα, η οικογένεια Φρανκ έμεινε αβοήθητη και κρύφτηκε στο Μυστικό Δωμάτιο. Η μοίρα που έμελε να έχουν όταν τους ανακάλυψαν ξετυλίγεται μέσα από συνεντεύξεις με μέλη της οικογένειας Φρανκ και πιο συγκεκριμένα με την Εύα Σλος -την ετεροθαλή αδελφή της Άννας που είχε παρόμοια ιστορία- και τον ξάδελφο της Άννας τον Μπάντι Ελάιας.

Αφιέρωμα: Τα μυστικά των νεκρών της αρχαιότητας
Κάθε Σάββατο και Κυριακή από 6 Απριλίου στις 13:00

Ερευνούμε τις ιστορίες που κρύβουν κάποιοι από τους πιο μυστηριώδεις θανάτους στην αρχαιότητα. Πρωταγωνιστής στις έρευνες είναι το ολοκαίνουργιο ντοκιμαντέρ «Οστά ενός εσταυρωμένου». Το 2017, μια αρχαιολογική ανασκαφή ρουτίνας στο Κέμπριτζσιρ Φενς φέρνει στην επιφάνεια μια εντυπωσιακή ανακάλυψη όταν εντοπίζει το πιο καλοδιατηρημένο δείγμα ρωμαϊκής σταύρωσης που ανακαλύφθηκε ποτέ. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο Περού για το ντοκιμαντέρ «Θυσίες στο βασίλειο των Τσιμού» και εξιχνιάζουμε το μυστήριο που περιβάλλει την ανακάλυψη των λειψάνων χιλιάδων παιδιών και νεαρών λάμα που θυσιάστηκαν και χρονολογούνται στον 15 αιώνα. Επίσης, αποκρυπτογραφούμε τα μυστικά των σαρκοφάγων ανώνυμων προσώπων, εξετάζουμε παράξενες πρακτικές ταφής, φριχτά παραμορφωμένες μούμιες και πολλά ακόμα στο ντοκιμαντέρ «Τα μυστικά της μούμιας», ενώ ακολουθούμε τον ντετέκτιβ Ροντ Ντιμέρι και την καθηγήτρια Τούρι Κινγκ οι οποίοι ερευνούν τους πιο συναρπαστικούς φόνους της ιστορίας στο ντοκιμαντέρ «Αποκάλυψη: μυστηριώδεις φόνοι της αρχαιότητας». Αυτά και πολλά άλλα σας περιμένουν τον φετινό Απρίλιο στο Viasat History.

Αφιέρωμα: Ιστορίες πολέμου
Κάθε Σάββατο από 6 Απριλίου στις 22:00

Ακολουθήστε μας σε μια αναδρομή στις κορυφαίες στιγμές των δύο Παγκοσμίων Πολέμων με το ντοκιμαντέρ «Ιστορίες πολέμου», ενώ έχουμε να σας παρουσιάσουμε τρεις κορυφαίες πρεμιέρες τον Απρίλιο. Στο ντοκιμαντέρ «Ναζιστικά στρατόπεδα εκτελέσεων» μαθαίνουμε για τη φριχτή μαζική σφαγή που διέταξαν τα SS μετά τη λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, τον καθυστερημένο απόηχο του συμβάντος, τις ελαφριές ποινές φυλάκισης που επιβλήθηκαν και πώς αυτό το γεγονός συνεχίζει να μας επηρεάζει μέχρι σήμερα. Οι Εβραίοι που πολεμούσαν ενεργά το ναζιστικό καθεστώς ήταν πολύ περισσότεροι από όσο φανταζόμαστε όπως αποκαλύπτει το ντοκιμαντέρ «Αντίσταση: η αντεπίθεση των Εβραίων» το οποίο ρίχνει φως στις πραγματικές διαστάσεις της εβραϊκής αντίστασης στα γκέτο, τα στρατόπεδα και οπουδήποτε αλλού αυτή εκδηλώθηκε. Επίσης ανακαλύπτουμε τις άγνωστες, σπαρακτικές επιστολές που έγραψε ο πατέρας της Άννας Φρανκ Ότο και στις οποίες περιγράφονται οι τραγικές προσπάθειες της οικογένειας να επιβιώσει μέσα από το ντοκιμαντέρ «Άρνηση ασύλου: το άγνωστο κεφάλαιο στην ιστορία της Άννας Φρανκ».

Ναζιστικά στρατόπεδα εκτελέσεων
Σάββατο 6 Απριλίου στις 22:00

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ιστορία/ πόλεμος/ πολιτική & εξουσία
Πρωτότυπος τίτλος: Nazi Killing Fields - Έτος: 2023

Μάρτιος 1945: οι Γερμανοί έχουν χάσει στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, χάος επικρατεί στο Γ΄ Ράιχ, και μια ειδική μονάδα των SS υπεύθυνη για τους ναζιστικούς πυραύλους V-2 -γνωστοί και ως «όπλο εκδίκησης»- ενοχλείται από την παρουσία κάποιων κρατουμένων καταναγκαστικών έργων που περιφέρονται στις βομβαρδισμένες βιομηχανικές περιοχές στα δυτικά. Ο διοικητής διατάσσει την εκτέλεσή τους, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα 208 δολοφονημένους άντρες, γυναίκες και παιδιά που παρέμειναν άταφοι μέσα στο δάσος. Το συμβάν καταγράφεται ως έγκλημα πολέμου που δεν διελευκάνθηκε ποτέ πλήρως, έμεινε ατιμώρητο για χρόνια, και ο απόηχός του φτάνει μέχρι σήμερα.

Οστά ενός εσταυρωμένου
Κυριακή 7 Απριλίου στις 22:00

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ αρχαία ιστορία/ αρχαιολογία/ αποστολές
Πρωτότυπος τίτλος: Crucifixion Bones - Έτος: 2024

Το 2017, μια αρχαιολογική ανασκαφή ρουτίνας που πραγματοποιείται σε μια περιοχή οικιστικού συγκροτήματος στο Φένσταντον στο Κέμπριτζσιρ Φενς φέρνει στην επιφάνεια ανθρώπινα λείψανα δίπλα σε κάποια αντικείμενα της ρωμαϊκής περιόδου. Κανένα μέλος της ομάδας της Αρχαιολογικής Εταιρείας της Αλβιώνος δεν παρατηρεί κάτι ασυνήθιστο, όταν όμως τα οστά καθαρίζονται στην έδρα της Εταιρείας, τότε παρατηρούν κάτι περίεργο: ένα καρφί είναι σφηνωμένο στο οστό της πτέρνας ενός άνδρα... Μήπως είναι δείγμα σταύρωσης της ρωμαϊκής περιόδου; Όταν το επιτελείο των αρχαιολόγων πραγματοποιεί λεπτομερή έρευνα, ανακαλύπτει ότι μόνο ένα επιβεβαιωμένο δειγμα έχει βρεθεί μέχρι σήμερα, και συγκεκριμένα στην Ιερουσαλήμ το 1960. Οι ειδικοί ζητούν από τη διάσημη οστεοαρχαιολόγο Δρ Κορίν Ντιούιγκ να διεξαγάγει περαιτέρω έρευνα.